Aktiviteter og Ø-hop

Oplev det sydfynske Øhav - Lyø og Avernakø

M/F Faaborg III sejler på ruten Faaborg - Lyø - Avernakø - i det smukke sydfynske farvand.

På øerne Lyø og Avernakø er der mulighed for at få en enestående oplevelse, natur, historie, som gående på cykel eller i bil. Læs mere på: Velkommen til Lyø & Velkommen til Avernakø.

Information fra Småøernes Færgeselskaber

Se de spændende artikler i det nye blad fra Småøernes Færgeselskaber: Små Færger

Ø-hop med Ø-Færgen - besøg både Lyø og Avernakø på samme tur

Lav et ø-hop med Ø-Færgen og oplev både Lyø og Avernakø på én eller flere dage på samme billet. Alle billetter er retur billetter uanset om du besøger en eller begge øer.

Du kan selv kombinere dit ø-hop, men ønsker du at foretage det på en dag giver det flest muligheder hvis du først besøger Lyø og dernæst Avernakø.

Eksempler på et endags ø-hop i højsæsonen kan se sådan ud:

1) Fra Faaborg til Lyø kl. 10.00 - Fra Lyø til Avernakø kl. 12.40 - Fra Avernakø tilbage til Faaborg kl. 15.10 med ankomst kl. 15.40. Dette giver 2 timer på hver ø og en samlet tur med sejltid på 5 timer og 40 minutter.

2) Fra Faaborg til Lyø kl. 10.00 - Fra Lyø til Avernakø kl. 14.40 - Fra Avernakø tilbage til Faaborg kl. 19.20 med ankomst kl. 19.45. Dette giver 4 timer på hver ø og en samlet tur med sejltid på 9 timer og 45 minutter.

BEMÆRK: Når der skal bookes til ø-hop, skal det bookes som 3 enkelt afgange f. eks: 1. Faaborg - Lyø 2. Lyø - Avernakø 3. Avernakø - Faaborg.

Ønsker du at foretage et ø-hop over flere dage med overnatning på den ene eller begge øer er det vigtigt at du ikke, når du skal fra den ene ø til den anden, kommer over Faaborg da du så skal billetteres igen.

Du kan finde links til øerne, seværdigheder, caféer, indkøbsmuligheder, overnatningsfaciliteter med mere på forsiden; Velkommen til Lyø og Velkommen til Avernakø

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Faaborg III.

12 smukke danske småøer - perfekte til ø-ferie eller weekend

Ø-ferie eller weekend på en ø! Ro, natur, oplevelser og hygge. Skyscanner viser her 12 smukke og tilgængelige danske øer, der indbyder til en dejlig ferie eller weekend.

Danmark har mere end 400 navngivne små-øer, og heraf er 72 beboede, så her er nok at vælge imellem. Og i Det Sydfynske Øhav er der mulighed for at tage på ø-hop - f.eks. mellem øerne Lyø og Avernakø.

Læs artiklen: 

12 smukke danske småøer