Avernakø

Faktisk består Avernakø af to øer, Avernakø og Korshavn, der har en samlet kystlinje på 19 km. Øerne blev i 1937 forbundet med en dæmning, der bliver kaldt Drejet.

Vi er ca. 100 beboere på Avernakø til 596 hektar topografisk varieret land, så vi har god plads - også til dig som turist eller som fastboende. Hvad enten du kommer som cykelturist, lystsejler, feriehusgæst eller almindelig besøgende, håber vi, at du vil nyde vores enestående natur og passe godt på den. Som ferierende på øen har du mulighed for enten at leje sommerhus, lejlighed eller campere primitivt.

Hvis du er interesseret i at fiske, er der mulighed for at få en havørred på krogen ved en af de mange gode fiskepladser langs øens kyster. Hvis du er heldig, er det også muligt at høre den sjældne Klokkefrø, og hvis du er fugleentusiast, kan du få et glimt af rørhøg eller tårnfalk i flugten eller studere de mange strandfugle.

På Avernakø kan du også smage lokalt producerede fødevarer flere steder og opleve, hvordan vi holder traditionen med et maj træ i hævd.