Lyø

Lyø har en lang og bemærkelsesværdig historie, der går helt tilbage til stenalderen. Fortiden er stadig synlig på øen i form af en række stendysser, hvoraf Klokkestenen er den mest kendte. I 1223 blev Lyø centrum for dramatiske begivenheder, da Valdemar Sejr blev taget til fange af grev Heinrich af Schwerin under en jagt på øen. Greven holdt ham som fange i flere år, inden han blev frikøbt. 

Når vi får besøg fra fastlandet fortæller gæsterne ofte, hvordan de føler, at de gearer helt ned så snart de går ombord på færgen. Ved ankomsten til Lyø bliver mange overraskede over stilheden, den rene luft, den smukke natur, havet og ikke mindst den gamle landsby med de mange bindingsværkshuse, som de synes ligner noget fra en Morten Korch film. Lyø oplevede aldrig udskiftningen i forbindelse med landboreformerne i slutningen af 1700-tallet og derfor ligger gårdene stadig samlet omkring gadekær og giver landsbyen et unikt præg, som har givet den betegnelsen bevaringsværdig.  

Lyø er det perfekte sted at slappe helt af. Vi er omkring 90 beboere på øen og begrebet stress kender vi ikke her, da vi aldrig har mere travlt, end vi altid har tid til en tår kaffe, når nogen stikker hovedet indenfor.

 

LYØ - En perle i det sydfynske øhav

 

Lyø Lystbådehavn

 

Lyø Kultur- og Besøgscenter

 

Lyø Hestevognskørsel

 

Lyø Ø-lejr

 

Bøgebjerg Ferielejlighed

 

Lyø Ferielejligheder

 

Lyø Kursus og Seminar